“Live from Buena Vista – The Havana Lounge”  омаяха хиляди
“Live from Buena Vista – The Havana Lounge” омаяха хиляди / netinfo

Невероятният интерес към шоуто накара повече от четири хиляди души да се поберат в зала 1 на НДК и в крак с необикновенните артисти да затанцуват румба, самба и всичко, което зазвучи. Музикантите от Хавана изненадаха дори организаторите от Жокер медиа и Globul, с шоу продължило повече от два часа. Подарък за публиката беше огромната доза чар, темперамент и невероятно присъствие, които се лееха от сцената.

Още с първите акорди на “Chan-Chan” публиката избухна в аплодисменти, и в един глас запя емблематичната песен от филма “Buena Vista Social Club”. Само няколко минути в компанията на именитите гости бяха достатъчни, за да изправят и неправостоящите в залата на крак. Иконите на кубинската музика предложиха разнообразни инструментални импровизации - с намигване към публиката с фрагменти от Сантана до Казачок. Но това не беше всичко.

Teresa Garcia Caturla освен глас, демонстрира невероятна ловкост и финес, подхвърляйки си маракас с публиката, който всеки път улавяше безпогрешно. Последва танц на босо – с обувки в ръце, както и непринуденото салса-влакче, което тя поведе сред публиката.

Сърдечни и непринудени, артистите изпълниха залата с позитивно настроение, а за капак – след биса, на който всички танцуваха и пяха на "Guantanamera", най-напористите фенове получиха и автографи.