Бомба със закъснител
Бомба със закъснител / Форум Филм България
На 9 декември бяха обявени номинираните за едни от най-престижните филмови награди за кино и телевизионни продукции „Златен глобус“, чието 77-мо издание ще се проведе на 5 януари 2020 година.

Кои са фаворитите за „Златен глобус“?
 
Номиниран за „най-добра оригинална песен“ е безспорният феномен "Котките" с песента Beautiful Ghosts на Тейлър Суифт, който ще представи най-грандиозното филмово шоу у нас в кината от 27 декември.

Котките
Форум Филм България

"Бомба със закъснител" също се изправя в битката с номинациите си за „най-добра актриса в драматичен филм“ за Чарлийз Терон и „най-добра поддържаща актриса“ за Марго Роби в драматичен филм.  На 10 януари продукцията, в която участват и носителката на „Оскар“ Никол Кидман и номинираният за „Оскар“ Джон Литгоу, ще ни представи разтърсващия скандал, довел до изобличаването и оттеглянето от длъжност на създателя на Fox News Роджър Ейлс.


 
"Замръзналото кралство 2", който се превърна в абсолютен рекордьор по света и у нас, встъпва в състезанието за престижното отличие с номинации за „най-добър анимационен филм“ и „най-добра оригинална песен за анимация“.

Саундтракът от "Замръзналото кралство 2" оглави класацията на "Билборд" за албуми
 
"1917" е военната драма на носителя на „Оскар“ Сам Мендес, който получава номинация в категория „най-добър режисьор“. Сред останалите номинации на филма е и тази за „най-добър филм в категория драма“.
 
Сред останалите номинирани за „Златен глобус“ са също Дженифър Лопес в "Да свалиш Уолстрийт" в категория за „най-добра актриса във второстепенна роля“, както и биографичният филм "Рокетмен", посветена на легендарния Елтън Джон, за „най-добра оригинална песен“ за (I’m Gonna) Love Me Again, „най-добър актьор в музикъл/комедия“ на Тарън Еджъртън и „най-добър филм в категория мюзикъл/комедия“.