Факт е, че първото впечатление е най-важно. Хората правят преценка един за друг още на първата среща, в първите няколко минути. Важен е всеки детайл – походката, облеклото, изражението, ръкостискането. Ето как да оставим страхотно първо впечатление:

Намалете нарцисизма в разговора

Понякога се изкушаваме да споделяме впечатляващи неща за себе си, но винаги трябва да внимаваме как караме другия да се чувства.

„Насърчавайте другите да говорят за себе си и отговаряйте искрено, без да връщате разговора обратно към себе си“, съветва психологът и бизнес консултант Валери Уайт.

Първото впечатление се формира за една десета от секундата

Не издавайте безпокойството си

Избягвайте да подлагате новите си познати на разпит. Ако сте изнервени, стремете се да контролирате движенията си. И не забравяйте да говорите бавно - когато сме под напрежение говорим прекалено бързо.

Как се влюбват различните зодии? (ВИДЕО)

Слънчево настроение

Трябва да потиснете лошото настроение, когато се запознавате с нов човек. Ако за вас това е просто моментно състояние, новите ви познати ще решат, че сте от вечните мрънкачи.

Кои женски качества най-много впечатляват мъжа на първа среща

Очите са важни

Ако искате да опознаете някого, нарушете разпространените конвенции в езика на тялото и задръжте погледа му за повече от секунда. Съсредоточете се върху контакта с очите, усмивката и позата.

първа среща
ThinkStock/Getty Images

Синхронизирайте се с човека отсреща

Напасването на стойката, гласа, думите и жестове спрямо тези на нов познат е от ключово значение, защото обикновено ни привличат хора, които са точно като нас.

Четири грешки, които правим на първа среща

Използвайте комплиментите умерено

Хората обичат комплиментите, но ги използвайте с мярка - акцентирайте върху постиженията другия човек. Това работи най-добре, когато човекът е убеден, че не ръсите комплименти наляво и надясно.

Пет отблъскващи неща на първа среща

Коригирайте поведението си

Дори и да сте били ядосани и да сте се държали грубо, поправете впечатлението, което сте направили, използвайте чувството си за хумор.

среща
ThinkStock/Getty Images


И още:

За какво лъжат мъжете и жените на първа среща

Как са се променили правилата на играта „Първа среща“

Миризмите, които отблъскват най-много на първа среща

Най-лошите места и най-подходящите дни за първа среща

Звездите, които се влюбиха на снимачната площадка

11 приказки за дълга звездна любов (СНИМКИ)

Сексът на първа среща не „убива” шанса за дългосрочна романтична връзка

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук