Гафовете, които правим на първа среща
Гафовете, които правим на първа среща / sxc.hu

Първата среща с нов потенциален партньор може да се превърне в истинско бедствие. Но не се притеснявайте, не сте сами. Да стигнат до втора среща е предизвикателство и за двата пола, а една трета от хората признават, че умират от страх и притеснение, че ще се издънят. Това пък от своя страна увеличава риска от гафове.

Сред „любимите“ издънки на мъжете например са да объркат името на жената, с която са на среща, да се спънат или да паднат или направо да си глътнат граматиката от притеснение.

Жените пък неконтролирано се изчервяват и потят по време на срещата, заекват или изричат твърде много несвързани думи и изречения. Има обаче и друг вид грешки, които правят представителките на нежния пол на първа среща, което често ги оставя без втора:

Престарават се да докажат колко са перфектни

Някои дами се фокусират толкова много върху представлението, което са подготвили, че сякаш не присъстват на срещата. Те планират следващия си ход, реплика или шега, докато мъжът говори и в края на краищата излиза, че единственото, от което се интересуват, са самите те.

Непрекъснато се оплакват

Много жени си мислят, че е много сладко да се цупят на всичко и всички. Да, ама не. Никой не иска да излиза с мрънкало. Така че замислете се, преди да се започнете да се оплаквате от храната, обслужването, гледката, музиката и каквото още се сетите в ресторанта, в който сте на среща. Не забравяйте, че отрицателното ви отношение няма да привлече нищо положително.

Карат мъжа да се чувства като на разпит

На първа среща е хубаво да се опознаете, но не и да можете взаимно да си напишете биографиите. Много жени заливат мъжете с купища въпроси - за семейството му, бившата, работата, доходите, приятелите. Това отблъсква и дори плаши хората. Малко флирт, няколко усмивки, един-два любезни въпроса за работата и семейството му са достатъчни за първа среща.

За щастие и двата пола си имат методи за преодоляване на стреса около първата среща. Едно-две питиета за кураж са изпитано средство и за двата пола. Освен това дамите се успокояват, прекарвайки голяма част от времето преди срещата в гримиране.