Сексът на първа среща не „убива” шанса за дългосрочна романтична връзка
Сексът на първа среща не „убива” шанса за дългосрочна романтична връзка / Thinkstock/Getty Images

Много хора се притесняват, че ако правят секс още на първата среща, ще бъдат сметнати за "лесни" и шансовете им за дългосрочна романтична връзка значително се "изпаряват".

Резултатите от ново проучване обаче показват, че те грешат, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания от фирмата за секс играчки Лавхъни.

Допитването, обхванало 2250 души, показва, че първата среща на 59 процента от мъжете и 57 процента от жените завършва в леглото. Това обаче не пречи на една трета от представителите и на двата пола да продължат отношенията си с партньора, вместо да си останат с еднократната сексуална авантюра.

Три от десет участнички в анкетата не се свенят да признаят, че са били пияни, когато са правили секс за една нощ. Същото признават 21 процента от мъжете, участвали в допитването.

Проучването разкрива още, че 61 процента от жените и 63 процента от мъжете са имали желание да правят секс на първа среща, но са се въздържали заради притеснението, че е "твърде скоро".

Над 80 процента от дамите и 73 процента от представителите на силния пол, които все пак са се престрашили да се отдадат на интимни страсти още на първата среща, признават, че са били доста изнервени.

"Приятното послание от това проучване е, че внушителните 83 процента от жените и близо 90 процента от мъжете не намират за "лесни" партньорите, с които са преспали още на първа среща.

Като цяло допитването показва, че британците са "пораснали" на тема секс и са загърбили старомодните предразсъдъци", казва съсобственикът на Лавхъни Ричард Лонгхърст.

Източник: БТА