/ iStock/Getty Images
Красотата на българското южно Черноморие е събрана в новото видео на Фабрицио Паризи. Италианският диджей и продуцент показва природните красоти от Силистар до Странджа, от дивите плажове Липите и Листи, през устието на река Велека и рибарските потайности на Ахтопол в клип към песента South Legend (Южна легенда).

Официалната премира на видеото е месец, след като мелодията, вдъхновена от българския фолклор, стана постоянно присъствие в топ 50 на Shazam, влезе в ефира на едни от най-големите радиостанции не само у нас, а и в други държави - Гърция, Турция, а също Мароко, Египет, Сърбия, Италия, Германия, припомнят от екипа на артиста.Режисьор на клипа е спортният фотограф Любомир Асенов - единственият българин с акредитация да снима "Формула 1". Оператор е Николай Глушков, а монтажът е на Асен Соколов.

"Снимките отнеха около два месеца и бих казал, че пандемията роди този проект", разказва режисьорът.

"Вековни църкви, девствени плажове, меките приласкаващи планински гънки, старите рибарски лодки, всичко носи духа на тази част от България. Красив водач в този тур е танцьорката Мария Димитрова - солист в ансамбъл "Странджа", допълва Асенов.

Любопитното е, че въпреки автентичното звучене, текстът и музиката на South Legend са написани през 2020 г. от 22-годишната Dia, а музиката е на Фабрицио Паризи и The Editor.
БТА