И Робърт де Ниро подкрепи речта на Мерил Стрийп
И Робърт де Ниро подкрепи речта на Мерил Стрийп / Guliver/Getty Images

Холивудската звезда Робърт де Ниро нарече "велика" речта на колежката си Мерил Стрийп по време на наградите "Златен глобус", предаде АП.

Мерил Стрийп с остри критики към Тръмп по време на Златен глобус (ВИДЕО)

Неколкократният носител на "Оскар" написа писмо, в което изрази подкрепата си към актрисата. Тя атакува избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп с думите: "когато хората с власт използват положението си, за да тормозят другите, губим всички".

"Речта ти беше велика. Трябваше някой да каже тези неща, а ти го стори по красив начин. Уважавам те толкова много, че го направи, докато светът отбелязваше постиженията ти", написа Робърт де Ниро.

След критиките към Тръмп: Джордж Клуни подкрепи Мерил Срийп

Представител на актьора потвърди автентичността на писмото.

Двете кинозвезди си партнират във филмите "Ловецът на елени" (1978), "Да се влюбиш" (1984), "Стаята на Марвин" (1996).

Освен че подкрепяше кандидатурата на Хилари Клинтън за президент, Мерил Стрийп е привърженичка на Барак Обама и първата дама Мишел Обама. Тя изигра ролята на Доналд Тръмп по време на галавечер в Сентрал парк със сатирично превъплъщение. От своя страна Робърт де Ниро пусна видео в интернет по време на президентската кампания, в което нарече Тръмп "прасе" и "идиот".

И Барбара Стрейзанд подкрепи критиките на Мерил Стрийп срещу Тръмп

Актьорът не е единственият, който подкрепи речта на Мерил Стрийп. Други знаменитости са Бен Афлек, Барбра Стрейзанд, Майкъл Кийтън.

Източник: БТА