/ Gulliver/Getty Images
Холивудската звезда Джони Деп е подал молба до Апелативния съд в Лондон, за да се опита да отмени решението, че е нападнал бившата си съпруга Амбър Хърд, показват съдебни документи в сряда., предаде АФП.

Фенове плашат с бойкот новия филм за „Фантастични животни“ заради Джони Деп (ВИДЕО)

„Карибският пират” загуби дело за клевета срещу издателите на вестник "Сън" заради статия от 2018 г., която го нарече "бияч на съпруги". 57-годишният актьор бе осъден миналия месец да плати на News Group Newspapers 628 000 британски лири (840 000 щатски долара) като съдебни разноски от битката във Върховния съд по-рано тази година.

Съдията Андрю Никол, който гледаше случая, му отказа основание за обжалване, но заяви, че може да се обърне директно към Апелативния съд за отмяна на решението и има срок до 7 декември да го направи.

Заявлението на Деп е регистрирано на публично достъпен уебсайт с висящи дела за обжалване. Не бяха посочени точните основания за обжалване или кога ще бъде взето решение.

Актьорът предприе действия срещу NGN и автора на статията във в. „Сън” за твърдението, че многократно е нападал 34-годишната актриса и модел по време на бурните им отношения.

Джони Деп се оттегля от ролята на Гринделвалд

Той настоятелно отрече обвиненията, но съдия Никол постанови, че 12 от 14-те искания за домашно насилие, на които се позовава таблоидът, все пак са се случили и той принудил Хърд да се страхува за живота си.

Случаят разкри хаотичния начин на живот на Деп и битките с алкохолна зависимост и наркомания в детайли. След решението през ноември той каза, че е бил помолен да се оттегли от ролята си във "Фантастични животни", базиран на книгата на автора на Хари Потър Дж. Роулинг.

Адвокатът му нарече решението на Върховния съд "толкова извратено, колкото и объркващо" и че би било "нелепо" той да не се опита да го отмени. Деп също съди Хърд в Съединените щати за статия във „Вашингтон пост” от 2018 г., в която тя твърди, че е жертва на домашно насилие.
БГНЕС