Стана ясно, че Мадс Микелсен ще замени Джони Деп в ролята на Гелерт Гринделвалд във филма „Фантастични животни и къде да ги намерим 3“. До това решение се стигна, след като Деп бе принуден да се откаже от ролята, след като загуби дело срещу The Sun. Припомняме ви, че актьорът съди таблоида, тъй като го нарече "бияч на жени". Вижте още любопитни факти в канала "Stars News" във vbox7.

Джони Деп
Gulliver/Getty Images

След като съдът се произнесе и Джони Деп загуби делото срещу медията, стана ясно, че Warner не искат актьора да играе във филма. Близо месец по-късно идав и новината, че Мадс Микелсен ще го замести в лентата. А датчанинът има доста хитови филми зад гърба си - снимал се е в "Сблъсъкът на титаните", "Казино Роял", "Доктор Стрейндж" и в сериала "Ханибал". Но, както се казва, не това е проблемът...

След като стана ясно, че Warner и Микелсен преговарят за ролята на Деп, фенове и на филма, и на актьора заплашиха, че ще бойкотират филма, когато той се появи на големия екран.

"Харесвам Мадс, но който и да замести Деп, няма да гледам филма. Да го уволнят беше обида. И въпреки че Мадс е добър актьор, неговата аура не е подходяща за ролята", пише потребител в Twitter.

"Няма да ви платя, докато не върнете на Джони Деп ролята във "Фантастични животни". Освен това никой няма да бъде по-добър в ролята на Гринделвалд от него", пише друг.

 

Междувременно и самият Джони Деп потвърди, че няма да участва във филма. "Сърреалистичното решение на съда в Обединеното кралство няма да промени борбата ми да кажа истината и потвърждавам, че ще обжалвам решението. Моята решителност остава силна и ще докажа, че твърденията срещу мен са неверни", написа той.

Иначе освен Мадс Микелсен в третия филм за "Фантастичните животни" участие ще вземат Еди Редмейн, Джуд Лоу, Дан Фоглън, Катрин Уотърсън, Алисън Судол и Езра Милър.