/ getty images
Той ще обжалва решението на Висшия съд в Лондон, след като загуби делото за клевета срещу британския таблоид "Сън"
Холивудският актьор Джони Деп потвърди в социалните мрежи, че ще обжалва решението на Висшия съд в Лондон, след като загуби делото за клевета срещу британския таблоид "Сън" заради статия, в която е наречен "бияч на съпруги", съобщават световните агенции.

"Биячът на съпруги" Джони Деп атакува „извратено“ съдебно решение

Деп освен това е съобщил в "Инстаграм", че е бил помолен да се оттегли от ролята на Гринделвалд в предстоящия филм от поредицата "Фантастични животни и къде да ги намерим". Актьорът е уважил молбата.

От "Уорнър брадърс" също съобщават, че Джони Деп се оттегля от ролята и че за нея ще бъде организиран нов кастинг. Третият филм от поредицата се очаква да излезе на екран през 2022 г. Действието в новия франчайз "Фантастични животни и къде да ги намерим" предхожда хронологично събитията в романите и филмите за приключенията на Хари Потър.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp) on



Джони Деп заведе дело срещу "Нюз груп нюзпейпърс" и главния редактор Дан Утън за клевета в негова статия във в."Сън" от 2018 г., в която е наречен "бияч на съпруги". Процесът започна през юли тази година и продължи три седмици.

Джони Деп загуби делото за клевета срещу вестник "Сън"

Показания пред съда дадоха актьорът и бившата му съпруга Амбър Хърд. В хода на делото станаха известни доста пикантни подробности от личния живот на двойката. В защита на Деп показания дадоха бившите му партньорки Ванеса Паради и Уинона Райдър.

Съдията по делото Андрю Никъл прецени, че обвиненията в статията са "верни по същество" и взе решение да отхвърли иска на холивудския актьор, припомнят агенциите. 
БТА