/ iStock/Getty Images
Миенето на прозорци е трудна и неблагодарна работа - почистване отвътре, почистване отвън, после отново почистване на издайническите следи от парцала.

Ако още не сте започнали голямото пролетно почистване, ето няколко трика, с които това досадно миене на прозорците ще ви се стори много по-леко. Също така с най-елементарни средства може да постигнете чисти прозорци с идеален блясък.

Първо, прозорците се мият, когато няма пряка слънчева светлина и не е много горещо, защото водата изсъхва твърде бързо и няма да остане достатъчно влага за постигане на блясък при търкането им.

Малки хитринки за тези, които мразят да чистят (ВИДЕО)

Най-ефикасното измиващо средство си остава разтвор на оцет и вода. Разтворете две супени лъжици бял оцет в един литър вода, като вместо оцет може да използвате и лимонов сок. Този разтвор ще ви осигури безупречно почистване.

миене на прозорци
iStock/Getty Images

Изпитана с времето практика е почистването с помощта на смачкан вестник. Може да ви звучи примитивно, но методът е изключително ефективен. Само напръсквате стъклото с малко препарат за прозорци и избършете с вестника. Измитият участък ще заблести.

5 полезни съвета за пролетното почистване

Можете да използвате при почистване на прозорците и амоняк. Смесете амоняк и вода като отношението да е една част амоняк към четири части вода.

И още:

7 хитринки, за да се справите по-лесно с домакинските проблеми (ВИДЕО)

8000 бактерии се таят в отделението за зеленчуци в хладилника

Девет места в дома, които винаги забравяме да почистим

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук