Можете да улесните ежедневните си кухненски задължения с няколко трика. И дори да не сте чували за половината от тях, опитайте.

Вижте 5 съвета, които ще улеснят ежедневието ви

Вода в микровълновата печка

Повечето хора затоплят останалата от предишния ден храна в микровълновата печка. Но така тя може да стане суха и безвкусна. За да не се случи това, сложете чаша, пълна с вода. Микровълновата печка затопля въздуха чрез вибриращи молекули, а молекулите във водата ги абсорбират много ефективно. По този начин се получават изпарения, които хидратират и освежават вашата храна. След като затоплите храната си е добре да я оставите за още 2 минути в микровълновата печка, заедно с водата, за да получите още по-добри резултати.

микровълнова печка
Thinkstock/Getty Images

Хитринки, които трябва да знаете

Идеалната пържола

Повечето хора обичат да ядат месо. Разбира се, пържолата им е любима. Някои я обичат добре изпечена, други-средно изпечена. Но повечето хора се затрудняват да изпекат пържолата си до желаната от тях твърдост. С този проблем може да се справите с помощта на ръцете си. При натиск месото има определена твърдост. Натиснете мускула на ръката под палеца си, когато сте с разперени пръсти - значи месото е сурово. Ако показалецът и палецът ви се докосват-месото е леко запечено. Палец и безименен пръст-тогава е средно запечено. Палец и кутре -добре изпечено.

Как да обелим портокал?

Ако кората на портокала е дебела, то е доста трудно да го обелим. Тази хитринка ще реши проблема ви и дори ще ви помогне да имате идеалните парчета портокал. Отрежете горната и долната част на портокала, после с нож за плодове изрежете средната част, разделете двете страни и получавате идеалните парчета.

Пет хитринки за успех (ВИДЕО)

Свежи банани

Ето един лесен трик, който ще поддържа бананите ви свежи и ще ви спести пари. За да запазите бананите по-дълго време свежи, обвийте дръжките им с найлоново фолио. Това предотвратява естествения етиленов газ, който се получава при узряването на бананите.

Няколко хитринки, които ще ви помогнат в общуването

Перфектният сандвич

Често се случва така, че в края на филийката ни няма никакви продукти и не е много вкусно. За да има колбас върху цялата филийка просто разрежете кръгчетата през средата и ги наредете така, че да достигат всеки ъгъл на филийката. Този лесен трик ще ви помогне да създадете идеалния сандвич.