В дамската чанта има повече бактерии, отколкото по тоалетната дъска
В дамската чанта има повече бактерии, отколкото по тоалетната дъска / ThinkStock/Getty Images

Вътрешността на средностатистическата дамска чанта съдържа повече бактерии, отколкото една дъска на тоалетна, установи германски научен екип, цитиран от в. "Метро".

Този дамски атрибут, ако не е бил съвестно почистван и дезинфекциран, може да съдържа 10 хиляди различни вида бактерии. А това го прави по-заразен от една дъска на тоалетна. Изданието отбелязва, че хората по-често си чистят тоалетните, отколкото дамските чанти.

В някои мъжки бради има повече бактерии, отколкото в тоалетната чиния

В дамския аксесоар често се бърка с не много чисти ръце. Учени от университета в Колорадо установиха, че по дланите ни виреят около 4700 различни вида бактерии. Докосвайки се до предметите в дамската чанта и до нейната вътрешност, те я заразяват.

Уверена, срамежлива или безгрижна? Чантата издава характера на жената

Изданието дава някои полезни съвети как да се запази чистота в нея. Ако ще се пренася храна, тя трябва да е поставена в добре затворена кутия. В тоалетната е по-добре дамската чанта да се окачва на дръжката на вратата, отколкото да се оставя на пода. Всякакъв боклук трябва да бъде отстраняван бързо от нея. Препоръчва се измиването на ръцете, преди да се бърка в нея, и редовно да се почиства.

Най-странните неща в дамската чанта

Най-мръсните неща в дамската чанта са свързани със старите опаковки крем за ръце - само те натрупвали повече бактерии, отколкото дъската на тоалетната чиния.

Източник: БТА