/ iStock/Getty Images
Времето навън и датата на календара показват очевидното - време е за пролетно почистване. Но обикновено то отнема доста време, коства много нерви и усилия. Най-вероятно самата мисъл за предстоящото ви напряга. Ето няколко лесни трика, които ще ви помогнат в неизбежното почистване:

 Варовиковите петна по батерията на мивката


Има безброй препарати, които могат да я изчистят, но вие вече имате един - виненият оцет. Просто накиснете в оцет една кърпа и увийте батерията. Оставете да действа в продължение на час.

Малки хитринки за тези, които мразят да чистят (ВИДЕО)

Премахване на петна от килим

Да се пере килим не е лесно, но можете да го направите и в домашни условия. Нужни са само амоняк, топла вода, стара кърпа и ютия. Смесете водата и амоняка, нанесете сместа върху килима и сложете кърпата върху ютията. "Изгладете" килима. Повтfрете всичко това, докато петното изчезне.

чистене
iStock/Getty Images

Избелване на стари възглавници

Нужни са ви прах за пране, прах за съдомиялна и боракс. Смесете всичко това и накиснете възглавницата в леген с топла вода и тази смес за половин час. 

Девет места в дома, които винаги забравяме да почистим

Лошият мирис от канала

За да се избавите от него са ви нужни две съставки - оцет и лимон. Във форми за лед сложете малко парче резен лимон и допълнете с оцет. След като се замразят, може да сложите по няколко върху сифона на мивката.

Почистване на душа

Просто напълнете найлоново пликче с оцет и го завържете с помощта на ластик около душа или слушалката. Оставете го така за час.
 
И още:

Пет хитри трика, които ще улеснят кухненските ви задължения (ВИДЕО)  


Не сушете дрехите си в помещения, в които спите или се храните

7 хитринки, за да се справите по-лесно с домакинските проблеми (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук