/ Gettyimages
Три десетилетия след като изигра култовата роля на Бейби в любимия на поколения филм „Мръсни танци“, актрисата Дженифър Грей е неузнаваема.  От появите й на червения килим е повече от видно, че няма и следа от стеснителното момиче, а на негово място се е появила уверена и сияеща жена.

Дженифър Грей
Gettyimages

Дженифър Грей е родена на 26 март 1960 г. в Ню Йорк в семейство на актриса и певица. Съвсем естествено тръгва по пътя на родителите си – в училище изучава актьорско майсторство и танци.

Помните ли „Къдравата Сю“? Днес е красива и стилна дама (СНИМКИ)

Ролята на Франсис Хаусман – Бейби във филма „Мръсни танци“ я нарежда сред големите звезди на киното. Там тя си партнира с Патрик Суейзи, с когото си партнира три години по-рано във филма „Червена зора“.

От мъжкараната Ал от „Стъпка по стъпка“ до секси мамче: Актрисата Кристин Лейкин
Известно е, че Дженифър трудно склонила да приеме ролята в „Мръсни танци“, защото смятала, че се работи трудно със Суейзи – той винаги я поучавал и й давал непоискани съвети. От друга страна, актьорът недоволстват от екранната си половинка, намирайки я капризна.
В крайна сметка филмът се превръща в любим за милиони киномани по света, а Дженифър Грей е номинирана за „Златен глобус“ за най-добра актриса. След снимките, актрисата предприема решаваща стъпка – подлага се на ринопластика. Променяйки формата на носа си става още по-привлекателна, но феновете й смятат, че по този начин загубила индивидуалността си.

Дженифър Грей
Gettyimages

За личния й живот не се знае много – таблоиди твърдят, че през 1989 г. е имала връзка с Джони Деп. През 2001 г. актрисата се врече във вечна вярност на актьора и режисьора Кларк Грег, с когото имат дъщеря – Сара.

Вижте как изглежда днес детето с приказна красота, чиято звезда изгря в „Здрач“ (СНИМКИ)

Дженифър Грей е преминала и през голямо житейско изпитание – през 2010 г. е диагностицирана с рак на щитовидната жлеза, но успява да пребори коварното заболяване.

Дженифър Грей
Gettyimages

По отношение на кариерата й, след култовата роля в „Мръсни танци“ следват малки роли в няколко филми и сериали. Участва в риалити предаването „Dancing With the Stars“, което печели.

Вижте как се промени Дженифър Грей през годините в галерията тук

Дженифър споделя, че са й предложили да участва в римейк на „Мръсни танци“, но отказала.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук