Актьорският състав на "Хари Потър" ще се събере отново в специален ретроспективен документален филм. Според списание Variety програмата ще разкаже за създаването на филма "чрез съвсем нови интервюта и разговори с актьорите".

Актьорите от "Хари Потър" ще се съберат отново в специална програма по случай 20-годишнината от първия филм от поредицата - "Хари Потър и философският камък", съобщи американското списание Variety, позовавайки се на стрийминг платформата HBO Max.

Според информацията програмата ще "разкаже вълшебната история за създаването на филмите ["Хари Потър"] чрез съвсем нови интервюта и разговори с актьорите".

Даниел Радклиф, Рупърт Гринт и Ема Уотсън, които се превъплътиха в образите на Хари Потър, Рон Уизли и Хърмаяни Грейнджър, ще вземат участие в документалния филм, както и режисьорът Крис Кълъмбъс. Към тях ще се присъединят и актьорите Хелена Бонъм Картър, Имелда Стаунтън, Том Фелтън, Матю Луис, Джеймс и Оливър Фелпс, Бони Рейт и др.
 
Седемте романа за Хари Потър, публикувани между 1997 и 2007 г., донесоха световна слава на авторката Джоан Роулинг. Книгите, които са публикувани на повече от 80 езика, са издадени в над 500 милиона екземпляра. По тези произведения са заснети осем филмови хита.
БГНЕС