Къщите, които гледаме по филмите и сериалите много често не са студиа, а съвсем истински, макар и понякога построени за целите на продукцията. Друг път са наети за целите на снимките. 

В тях са снимани емблематични филми, а най-интересното е, че днес може да отседнете в тях. Е, срещу доста солидна сума. Вижте още любопитни факти в канала "OMG Facts" във vbox7.

Къщата на сем. Суан от "Здрач"

Къщата се намира близо до Портланд, щата Орегон. Въпреки че постройката по нищо не се различава от много подобни в района и в САЩ като цяло, ако искате да спите в нея, това ще ви излезе солено - една нощувка там струва 350 долара. Самата къща е построена през 30-те години на миналия век и е продадена през 2018 г., като новите собственици имат само една идея за нея - да я отдават в Airbnb. Нещо повече - те се хвалят, че фенове на поредицата от цял свят му изпращат предмети, с които да направят стаите още по-близки до това, което беше показано във филма.



Къщата на Хари Потър

Става въпрос за постройка в Лавенхам, Англия, която бе показана за кратко в един от филмите за Хари Потър. Според разказа в нея са живели родителите на момчето, както и той, като бебе. Въпреки че там не са снимани кой знае колко значими сцени, нито пък някой от главните актьори се е снимал в къщата, една нощувка там струва 234 долара.



Имението от "Големите малки лъжи"

Впечатляващият дом се намира в Малибу. Има 7 спални и в нея могат да живеят спокойно 12 души. И то във впечатляващ лукс. Че има камина и джакузи, се подразбира. Разбира се, това имения може да бъде отдавано под наем, но една нощувка там струва между 3000 и 5000 долара.

Колибата на Тони Старк

Видяхме я във Avengers: Endgame. Намира се във Феърбърн, щата Джорджия. Колибата е наистина уютно местенце - намира се на брега на езеро, има три спални. И преди снимките на филма собствениците ѝ са я давали под наем, но се наложило да вдигнат цената на нощувката с 500 долара заради големия интерес към нея. Така че една нощувка там вече струва 800 долара. 



Имението Даунтън

То се намира в Хампшир, Англия и всъщност не дава стаи под наем, но през 2019 г. една щастлива двойка имаше щастието да се наслади на истинско кралско отношение. Цената, която заплатиха, беше 150 долара.
 
Източник на снимките: Airbnb