Британският актьор Рупърт Гринт, прочул се с ролята на Рон Уизли във филмовата поредица за Хари Потър, подобри световното постижение за най-бързо набиране на един милион последователи в Инстаграм, поставено от видния естествоизпитател Дейвид Атънбъро, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на Книгата на рекордите на Гинес.

Тридесет и две годишният Гринт се присъедини към Инстаграм преди седмица "с 10-годишно закъснение", както самият той се пошегува. В първата си публикация актьорът сподели своя снимка с малката си дъщеричка, която се появи на бял свят през май, разкривайки, че с приятелката му Джорджия Грум са избрали името Уензди (Сряда) за нея, припомня изданието.

От Книгата на рекордите на Гинес отчитат, че след присъединяването си към социалната мрежа, Рупърт Гринт е набрал един милион последователи за четири часа и една минута, подобрявайки досегашния рекорд на Дейвид Атънбъро.

Деветдесет и четири годишният естествоизпитател, който се присъедини към Инстаграм през септември тази година, отбеляза същото постижение за четири часа и 44 минути.

Преди Атънбъро рекордът за най-бързо набиране на един милион последователи в социалната мрежа - пет часа и 16 минути, се държеше от Дженифър Анистън. Звездата от хитовия сериал "Приятели" се присъедини към Инстаграм през октомври 2019 г.

Сред предишните рекордьори по този показател са Дейвид Бекъм, папа Франциск и принц Хари и съпругата му, херцогинята на Съсекс Меган.
БТА