Десетте най-добри места за влюбени в Европа

/ ThinkStock/Getty Images
В Европа има невероятно романтични места, които привличат и много влюбени. Нека тръгнем на пътешествие! Deutsche Welle показва десетте най-добри места за влюбени в Европа:

Нощ във Венеция

Без никакво съмнение Венеция е най-романтичното място за влюбени. Неслучайно в оперетата на Йохан Щраус "Една нощ във Венеция" гондолиерът пее: "Радостта е изпълнила докрай пламенното сърце..." Повече от романтични са и снимките за спомен от Венеция.

Венеция
Gulliver/Getty Images

Три монети във Фонтан ди Треви

Според поверието, ако хвърлите три монети в прочутия Фонтан ди Треви, непременно ще се ожените за любимия човек. В историята на киното незабравима остава сцената от „Сладък живот“ на Федерико Фелини, в която главната героиня, чиято роля изпълнява Анита Екберг, се къпе в прочутия римски фонтан. Това, впрочем, не бива да правите, защото се наказва с глоба от 500 евро.

Градът на любовта

Неслучайно се казва: „виж Париж и умри!“. Градът наистина си заслужава да бъде видян - и не само от влюбените. Цели 37 моста свързват южната и северната част на града край Сена. И от всеки от тях се открива уникална гледка към града на любовта.

Айфеловата кула
ThinkStock/Getty Images

Мостът на влюбените във Франкфурт

Малко по-евтино, отколкото до Париж, Рим или Венеция, може да излезе пътуването за двама до Франкфурт на Майн. Величествената панорама на града се разкрива най-добре от пешеходния мост „Eiserne Steg“. Влюбени от цял свят идват на това място, за да „заключат“ символично любовта си с катинари, ключовете за които после изхвърлят във водите на Майн.

"Синята лагуна" в Исландия

Който търси нещо по-екстравагантно, може да помисли за една "баня" в термалните води на "Синята лагуна", недалеч от исландската столицата Рейкявик. Горещата вода извира от 1600 метра дълбочина, но на повърхността температурата е много приятна за плуване. Казват, че след къпане кожата ставала мека като кадифе.

Лисабон: както преди 100 години

В Лисабон никой не бърза за никъде - той е направен сякаш само за влюбени. Както и преди сто години, линиите на зъбчатата железница и малките трамвайчета свързват долната с горната част на града, а разходката с тях представлява истинска романтика.

Плажове от лава на остров Фуертевентура

Дългите плажове на Фуертевентура предлагат уединение за влюбени. Канарският остров има вулканичен произход, за което говори и финият черен пясък, произхождащ от лава. Точно затова трябва да се внимава: под палещите лъчи на слънцето той става нетърпимо горещ.

Разходка с карета във Виена

Това е класика: разходка с карета по улиците на романтична Виена. Между другото - в австрийската столица можете да се качите и на гондола, за да се разходите по Дунава.

Виена
Gulliver/Getty Images

Танго в Хелзинки

Ако сте любители на танците, Хелзинки е подходящият адрес: финландското танго има някои преимущества пред аржентинското - то е по-лесно, а затова и се учи по-бързо. Заслужава си да опитате! Разбира се – за този танц са нужни двама.

И още:

Местата, където желанията ви може да се сбъднат (ВИДЕО)

Желанията се сбъдват в „Тунела на любовта” в Украйна (ВИДЕО/СНИМКИ)

10 романтични места в Европа, които ще ви пленят (СНИМКИ)
Deutsche Welle