Чували ли сте за магически места, които имат особена сила да сбъдват желания? Милиони туристи ги посещават с надеждата мечтите им да се сбъднат. Ето най-интересните места по света, където да сбъднете желанията си:

Стената на любовта в Париж, Франция

Фразата „Обичам те“ е написана на 280 езика върху тази стена. Тя е създадена, след като през 1992 година Фредерик Барон решава да направи обиколка на света, посветена на всички влюбени. Той обаче всъщност обикаля Париж и се среща със свои приятели от различни националности, като ги моли всеки на своя език да напише „Обичам те”. Така че, ако посетите това място и се надявате на брак, то желанието ви може да се сбъдне.

стената на любовта
NOVA

Кутуб Минар в Делхи, Индия

Поверието гласи, че кулата има мистична сила и е способна да ви направи здрави. Ако посетите това място и имате здравословни проблеми, трябва да застанете с гръб към кулата, да се облегнете и да обгърнете с ръцете си.

Кутуб Минар
Thinkstock/Getty Images

Паричният дъб на остров Мари, Шотландия

За дъбът на остров Мари се вярва, че изпълнява желания, ако поставите монета в кората му. Върху дървото има толкова много монети, че кората едва може да бъде видяна. Най-старата открита монета в него е от 1828 година.

Скрити тайни в популярни туристически места (СНИМКИ)

Стената на плача в Йерусалим, Израел

Тази стена е едно от най-свещените места за евреите. Хиляди души посещават това място всяка година, за да си пожелаят здраве, спасение, пари и любов. Желанията си записват на листче, което поставят между пролуките на стената.

Стената на плача
Gulliver/Getty Images

Камък на красноречието, Бларни, Ирландия

Замъкът Бларни е разположен до едноименното ирландско градче. В него има интересен каменен монумент, който привлича хиляди туристи. Вярва се, че ако го целунете, ще станете толкова красноречив, че никой няма да успее да ви бие с думи.

И още:

16 магически места, които си заслужава да посетите поне веднъж (СНИМКИ)

Достъпът забранен: 9 неща, които никога няма да видите (СНИМКИ)

10 места с уникални гледки, на които хората рискуват живота си (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук