/ Областна администрация-Видин
Областният управител на Видин Огнян Асенов проведе работна среща по въпроси, свързани с логистиката на специализираните устройства за машинно гласуване в предстоящия вот.

На срещата присъстваха представители на РИК-Видин, ОД на МВР-Видин, оторизирани лица в договорни отношения със "Сиела Норма“ АД и представители на екипа за организационно-техническа подготовка на изборите в Областна администрация-Видин.

Oбластният управител на Видин обсъди подготовката на предстоящия вот с кметове

В работен формат бяха обсъдени ключови моменти, свързани с транспортирането, съхранението, доставката и обслужването на машините за гласуване. Постигна се договорка за координиране на транспортните схеми на Районната избирателна комисия за раздаването на изборните книжа и материали, и на графиците на "Сиела Норма“ АД за доставката на машините в секционните избирателни комисии.

По време на срещата областният управител апелира логистичните процеси да не се усложняват, а да се търси чрез диалог ефективно работещият вариант, при спазване на компетенциите и отговорностите на всяка една страна, която участва в логистиката.

За област Видин специализираните устройства за машинно гласуване са 129 броя, разпределени в 128 секции. В една от секциите в село Арчар, община Димово ще има две специализирани устройства за машинно гласуване.

Адресите на секциите с машинно гласуване в област Видин са налични на интернет страницата на ЦИК, раздел „Машинно гласуване“: https://www.cik.bg/bg/ns11.07.2021/machine_voting и на интернет страницата на РИК-Видин в раздел „Съобщения“: https://rik05.cik.bg/ns202107/messages

В раздел „Машинно гласуване“ на сайта на ЦИК е достъпен и видеоматериал за гласуване с машина.