/ БГНЕС, архив
Сачева препоръча, който може да не взима парите си в брой
В Габрово и в Плевен, където има случаи на заразени с коронавирус, е създадена допълнителна организация в пощите, където възрастните хора си взимат пенсиите.

Изплащането на пенсиите е от 9 до 20 март.

Напрежение пред болницата в Плевен, въведени са мерки заради коронавируса (ВИДЕО)

Взимат се допълнителни мерки, за да не се образуват опашки и така да се предпазят възрастните хора, които са и една от най-рисковите групи, стана ясно от думите на социалния министър Деница Сачева.

„Създали сме необходимата организация, говорихме и с министъра на транспорта - Росен Желязков, и с министъра на вътрешните работи - Младен Маринов, в областите, където са обявени извънредни мерки – Габрово и Плевен. Там ще има съдействие от страна на полицията, която ще помага да няма струпване на опашки, ще се създава организация, те да стоят на разстояние един от друг и да не се струпват в определени часове. Росен Желязков е издал инструкции към Български пощи, така че да изплащат пенсиите без да има застрашаващи ситуации по отношение на възрастните хора, които са една от най-рисковите групи“, каза тя.

Двамата пациенти с COVID-19 в Плевен са в добро състояние (ВИДЕО)

Министър Сачева препоръча и всеки пенсионер, който има такава възможност, да получи пенсията си по банка, а не в брой в пощенски клон.