/ Прокуратура на Република България
Готовите таблетки за пласиране са около 250 килограма
Специализираната прокуратура и ГДБОП задържаха престъпна група за производство и разпространение на амфетамини в София.

В хода на действията са иззети близо 250 кг килограма амфетамини, както и 100 кила прекурсори, с които може да се произведат около 600 кг дрога, всичко на стойност около 1,5 млн. лв.

Задържани са 4 души, които са с криминално минало и осъждани. Един е ръководителят на наркобандата, който е задържан и му е подвигнато обвинение, съобщи директорът на ГДБОП.

Главният прокурор Иван Гешев похвали Спецпрокуратурата и ГДБОП за добре свършената работа в профила си в Twitter.

"Отлична работа на Специализираната прокуратура и ГДБОП при задържането на престъпна група, тровеща с наркотици българските деца. В хода на действията са иззети над 200 килограма амфетамини", написа Гешев.

Този вид наркотик води до психоза и психично разстройство сред подрастващите, сред които предимно се разпространява, обясниха от спецпрокуратурата.

Задържаната група се е занимавала с трафик на наркотици и разпространение. Известни са на полицията от 2018 г.
 
Брифинг на Специализираната прокуратура и ГДБОП

Брифинг на Специализираната прокуратура и ГДБОП

Публикувахте от Новините на NOVA в Петък, 9 октомври 2020 г.

В хода на акцията са извършвани претърсвания и изземвания. Амфетамините са намерени в имот на един от задържаните, който се намира в село в Софийска област. Намерени са също 25 кг амфетамини във формата на таблетки, готови за разпространение на дребно.

В едно от задържаните лица са намерени 1 кг наркотични вещества, разпределени в пакети в джобовете на връхна дреха. Друго от лицата е задържано в момента на продажба на 6 хиляди таблетки амфетамини.

Пазарната стойност на задържаните наркотици е над милион и половина. Дилърите са действали предимно в "Надежда" и "Люлин".