/ ThinkStock/Getty Images
Заловиха избягалия затворник в Пловдив, спял по пейки (ОБЗОР)
98231
Заловиха избягалия затворник в Пловдив, спял по пейки (ОБЗОР)
  • Заловиха избягалия затворник в Пловдив, спял по пейки (ОБЗОР)
Заловиха избягалия от болнична стая затворник в Пловдив. Полицаи са задържали в събота сутринта 59-годишния Младен Младенов, който преди дни напусна болница "Свети Георги", където бил отведен за прегледи. Докато го издирвали, Младенов се подвизавал около Гребната база в Пловдив, спял по пейки, стана ясно на брифинг на полицията и прокуратурата.

Поредно бягство: Затворник изчезна от болница в Пловдив (ВИДЕО)

Атанас Илков
Атанас Илков/БГНЕС, архив

Затворникът беглец е открит към 9:00 часа в събота край Гребната база в Пловдив и вече е предаден на служители от затвора, съобщи шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. Oт бягството си в сряда до събота Младенов се е подвизавал основно в места около Гребната база, нощувал по пейките, като служителите на реда са го засекли именно там. След като е задържан, мъжът е дал обяснения, направен му е медицински преглед и е предаден на служителите в затвора.

Как и защо се стигна до поредното бягство на затворник, този път от болница?

Вероятното причина за бягството на Младенов е поставената му диагноза в лечебното заведение, като по непотвърдена информация се касае за онкологично заболяване. Комисар Илков каза, че Младенов няма да бъде лишен от възможността на бъде лекуван.
 
Задържаха избягалия затворник в Пловдив

Младен Младенов
Младен Младенов/МВР, пресцентър

На 11-ти юли 59-годишният Младен Младенов избяга от стаята си в болницата, където бил настанен за изследвания на 9 юли. Мъжът изтърпявал присъда от година и половина за кражба, като бил излежал по-голямата част от наказанието си, оставали месеци преди да излезе от затвора. За бягството си обаче Младенов може да получи още до 3 години затвор. След като е заловен, режимът му се променя от общ в строг, каза прокурор Румяна Зайкова-Калеева. Тя обясни, че дори да се наложи затворникът да бъде хоспитализиран с оглед здравословното му състояние, ще бъде под постоянна охрана и няма да може да се отклони. Прокурорът бе категорична, че Младенов ще понесе отговорност за бягството си.