Младен Младенов
Младен Младенов / МВР, пресцентър
Задържан е избягалият затворник в Пловдив, съобщиха от МВР. Служители на Второ и Трето районно управление на полицията в града са открили  59-годишния Младен Младенов, който преди дни напусна без предупреждение болница "Свети Георги". Мъжът е намерен в близост до гребната база в града и вече е предаден на служители от затвора.

Поредно бягство: Затворник изчезна от болница в Пловдив (ВИДЕО)

В деня на бягството си 59-годишният затворник е разбрал, че страда от тежко заболяване и това е най-вероятната причина за решението му, каза на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Атанас Илков.

Младенов е забелязан около 9.00 часа в събота в района на Гребната база и е задържан от служители на Второ и Трето районно полицейско управление в Пловдив. След това са му снети обяснения, извършен му е медицински преглед и е предаден на затвора в Пловдив. В този период, в който е издирван, Младенов се е подвизавал на места около и най-вече в Гребната база, спал е по пейки там.

Илков обясни, че администрацията на затвора в Пловдив ще реши дали Младенов да бъде върнат в болницата. "Но статутът му ще остане на „лишен от свобода“. Няма как да бъде освободен от мястото, в което изтърпява присъдата си, преди да е изтекъл нейният срок“, коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Как и защо се стигна до поредното бягство на затворник, този път от болница?

На 11 юли 59-годишният Младен Младенов излязъл, без да се обади на никого, от стаята си в болницата, където бил настанен за изследвания на 9 юли. Младенов изтърпявал наказанието си в общежитие от открит тип, затова нямал охрана в лечебното заведение. Мъжът излежавал присъда от година и половина за кражба, като оставали месеци преди да излезе от затвора. Заради бягството го грозят до три години затвор, съобщиха преди дни от прокуратурата.