/ БТА
С декларация парламентарната група на „Възраждане“ поиска оставката на директора на Националния военноисторически музей (НВИМ) Соня Пенкова. Декларацията от трибуната на парламента представи народният представител Искра Михайлова. Поводът за искането е решението, музеят и неговите филиали, да не отворят врати на 3 март в знак на солидарност към украинския народ.  

От „Възраждане“ настояха министърът на отбраната да поиска оставката на директора на музея, тъй като с решението за затваряне на музея директорът изразявал политическа позиция и позиция на чужд народ.  

„Възраждане“ поиска оставката на целия кабинет

Депутатът Искра Михайлова заяви, че утре, на 3 март, от „Възраждане“ традиционно ще бъдат на връх „Шипка“. Тя посочи, че част от управляващите бягат позорно от отговорността да почетат паметта на геройски загиналите и отбеляза, че на върха утре, както и преди 144 години, ще се качи народ, който по думите й ще се освободи от „марионетния театър на господарите си".

Михайлова посочи, че това ще е българският народ, който помни, че земята ни е напоена с кръвта на български и руски воини, били се рамо до рамо за свободата на страната ни. 

На 3 март ще почетем падналите за свободата на България, ще разкажем за величието на народа ни, каза още Михайлова.
БТА