ПГ "Възраждане" поиска оставката на целия кабинет. Това стана по време на извънредното заседание на Народното събрание, където депутатите гласуват оставката на военния министър Стефан Янев, както и на неговия наследник - номинирания за поста Драгомир Заков.

Според народния представител, България не бива да взима страна в конфликт, който не е неин. "Война има, но тези в дясно от мен правят всичко по силите си, ние да се намесим, неканени. Всички я чуваме, всички я виждаме, но Слава Богу не я изпитваме на гърба си. Засега", заяви още Костадинов.

Петков за новата номинация за военен министър: Няма по-подготвен човек от него

По думите му в този момент може би загиват наши сънародници в Украйна. Според него НС не трябва да е школа по красноречие, а място за решения.

Междувременно в района на Народното събрание граждани протестират и скандират "Оставка".

ДПС заяви, че това правителство "вече е вредно за страната, демокрацията и държавността". По думите на лидера на партията Мустафа Карадайъ заяви, че България не иска експерименти, а гражданите искат сигурност и да не бъдат лъгани, както и адекватни държавнически решения. Но в името на стабилността и мира в такава военнополитическа криза, Карадайъ заяви, че няма да искат оставката на целия кабинет.