/ БГНЕС, архив
„Съществен пропуск на полицаите, веднага спряхме отпуската на шефа на Районното управление. Възползвал се е от нарушение на правилата. Директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив ще реши каква отговорност да бъде понесена“. Това каза вътрешният министър Валентин Радев пред БНТ по повод вчерашното бягство на мъж от ареста. По думите му той е пуснат до тоалетна, която не е била с по-засилени мерки за сигурност.
 
„Избягалият в Ловеч го хванахме за 52 часа, аз се опитвам като министър да гледам тенденциите“, допълни Радев и каза, че повечето избягали затворници биват хванати.

Арестант избяга от полицейско управление в Пловдив през прозореца на тоалетната
 
Министърът коментира и акциите от последните дни в Ботевград:
 
„В Ботевград има задържани - синът на Пелов и други, не мога да разказвам, внимаваме винаги какво разказваме, господар на досъдебното производство е Прокуратурата“.
 
„Нашата грешка е, че не успяхме да опазим Пелов, пазим всички граждани, стъпка ни трябваше, за да предотвратим две жертви. Продължаваме да получаваме сигнали за другия избягал затворник - Радослав Колев“, допълни той.

Разпоредена е проверка в полицейското управление в Пловдив
 
По думите на министъра падат грабежите през последните години.
 
„Всички искаме разкриваемостта да е по-голяма. При срещите си с кметовете, не чух един да стане и да критикува. Купуваме автомобили, пристигнаха около 500 нови. Нека кажат какво искат, аз казах, че ще отида в парламента и ще се бия за тези искания. Платихме униформите - 17.5 млн. лева. Вдигнахме заплатите 15-20 процента“, допълни още Валентин Радев.
БНТ