Петър Петров
Петър Петров / МВР, пресцентър
Издирват избягал арестант, тече проверка по случая (ОБЗОР)
97980
Издирват избягал арестант, тече проверка по случая (ОБЗОР)
  • Издирват избягал арестант, тече проверка по случая (ОБЗОР)
Арестант избяга от Трето районно управление на полицията в Пловдив. 26-годишният Петър Петров е обявен за общодържавно издирване, а от МВР публикуваха снимка на беглеца.

Петров е бил задържан за срок от 24 часа за притежание на наркотици. Около 9.30 часа във вторник той избягал. Арестантът казал на служителите на реда, че иска отиде до тоалетната, защото имал болки в корема. След това скочил от прозореца на санитарното помещение и избягал, стана ясно по-рано през деня.

Арестант избяга от полицейско управление в Пловдив през прозореца на тоалетната


Петров бе обявен за общодържавно издирване, а от полицията разпространиха негова актуална снимка. От МВР призовават хората, които имат информация за беглеца, да сигнализират на телефон 112 или в най-близкото полицейско управление, като анонимността им е гарантирана.

Шефът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Атанас Илков подчерта на брифинг, че за издирването на мъжа са предприети всички необходими мерки. Той допълни, че по случая е назначена вътрешна проверка в Трето районно управление на полицията в града и при евентуални установени нарушения ще бъде безкомпромисен към ръководството и длъжностните лица. С негова заповед е прекратена и отпуската на шефа на полицейското управление. 

Рекордно кратки дебати по вота на недоверие

Бягството на арестанта се превърна и в повод за критики от страна на опозицията при дебата по вота на недоверие към правителството в сектор сигурност. Случаят бе изброен заедно с бягствата през последните месеци на затворници, трима от които бяха заловени. Министърът на вътрешните работи отвърна, че такива работи ставали, но по думите му бягствата на лишени от свобода намалявали. Гласуването по втория вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“ в пленарна зала ще бъде в петък.