Бившият депутат и настоящ общински съветник Волен Сидеров, който призова хората да не спазват въведените мерки в извънредното положение, е задържан за 24 часа.

От СДВР той ще бъде отведен в 3-то РПУ.

Както Dariknews.bg съобщи по-рано, лидерът на "Атака" се яви сам в СДВР.

Обявиха Волен Сидеров за общодържавно издирване

Малко преди 14.00 ч. общинският съветник, който днес бе обявен за общодържавно издирване, се е появил в полицейската дирекция.

Няколко часа по-рано Софийска градска прокуратура го обяви за издирване, след като в качеството му на обвиняем не се е явил за предявяване на обвинения. Сидеров е бил редовно призован. Разследващ полицай разпореди принудителното му довеждане.

Прокуратурата повдигна две обвинения на лидера на "Атака". На Сидеров беше наложена парична гаранция в размер на 50 хил. лв.

Прокуратурата разследва Сидеров за подбуждане към нарушаване на мерките

Едното обвинение е заради призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение. Освен това на 13 април общинският съветник е попречил да му се връчи призовка.

В телевизионен ефир Сидеров многократно призова нарушаване на заповед на министъра на здравеопазването във връзка с пандемията от новия коронавирус. Същите призиви са изпратени на средствата за масово осведомяване и под формата на прессъобщение със заглавие: „Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!“.

Очаквайте подробности