Волен Сидеров
Волен Сидеров / БГНЕС
Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване, съобщиха от Софийската районна прокуратура.

Волен Сидеров принудително в СДВР, отказал да покаже лична карта и си тръгнал (ВИДЕО)

Столичният общински съветник, след редовно призоваване, в качеството си на обвиняем, не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане. Обвиняемият не е открит на известните по делото адреси, което е наложило обявяването му на 15.04.2020 г. за общодържавно издирване.

Прокуратурата повдигна две обвинения на столичния общински съветник и лидер на партия АТАКА Волен Сидеров. На Сидеров бешее наложена парична гаранция в размер на 50 хил. лв.

Прокуратурата разследва Сидеров за подбуждане към нарушаване на мерките

Едното обвинение е заради призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение. Освен това на 13 април общинският съветник е попречил да му се връчи призовка.

В телевизионен ефир Сидеров многократно призова нарушаване на заповед на министъра на здравеопазването във връзка с пандемията от новия коронавирус. Същите призиви са изпратени на средствата за масово осведомяване и под формата на прессъобщение със заглавие: „Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!“.