Военният съд отложи делото за секстормоза в Танковата бригада
Военният съд отложи делото за секстормоза в Танковата бригада / netinfo

Сливенският военен съд отложи за 2 ноември делото за секс тормоза в 13-та Бронетанкова бригада, съобщи за „Дарик” председателят на Военния съд полк. Воля Кънев.

Съдът даде ход на делото срещу бившия началник щаб на сливенската танкова бригада полк. Александър Петков. Срещу него са повдигнати обвинения за военно длъжностно престъпление по чл. 387 ал. 2 от Наказателния кодекс, а също и за блудство по чл.150. Ако вината му бъде доказана Александър Петков може да получи до 8 години лишаване от свобода.

Скандалът в Сливен стана известен, след извършена мащабна проверка на бригадата в края на миналата година. В града се говореше за сформиран секс корпус от жени на кадрова военна служба за обслужване на височайши гости на поделението. Те са били изнудвани от полковника и той блудствал с тях.

Според полк. Воля Кънев пет са жените, жалвали се от секс тормоз. По време на съдебното заседание са били разпитани 4 от тях, тъй като едната е била в чужбина. Две от дамите вече не работят в танковата бригада.