/ dariknews.bg/ архив
Преди месец на водача на катастрофиралия край сeло Микре микробус е съставен акт за претоварване, тъй като е превозвал двама човека повече, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
 
След извършената незабавна проверка, разпоредена от министър Ивайло Московски, по повод възникналия пътен инцидент между автобус и камион в района на с.Микре в петък, от ресорното ведомство съобщават, че са проверени двете фирми собственици на катастрофиралите камион и бус. Те притежават всички необходими лицензи и разрешителни за извършване на обществен и товарен превоз.
 
Девет жертви след челен сблъсък край село Микре (ВИДЕО)

Фирмата собственик на камиона е "Камаджиев-Милк" ЕООД, а на автобуса -"ВИ-ЕМ" ЕООД. На "ВИ-ЕМ" ЕООД е правена комплексна проверка в края на 2016 г., от която не са констатирани нарушения.
 

Водачите на камиона и на автобуса са притежавали всички необходими документи за упражняваната от тях професия - професионална компетентност и квалификации, психотест, стаж и др.
 
Група незрящи от Перник пътували в катастрофиралия край Микре бус

Към момента инспекторите на ДАИ все още нямат достъп до автобуса, за да установят редовността на тахошайбата, пътните листове, застраховките и други. В хода на проверката е установено, че фирмата превозвач на автобуса не е подала заявка за случаен превоз, както е по закон, заради което ще й бъде съставен акт за административно нарушение и ще бъде глобена с 200 лв. Преди месец на същия водач е съставен акт за претоварване, тъй като е превозвал двама човека повече.
 
По отношение на фирмата собственик на камиона - "Камаджиев-Милк" ЕООД, не са констатирани нарушения.