Девет жертви след челен сблъсък край село Микре
95261
Девет жертви след челен сблъсък край село Микре
  • Девет жертви след челен сблъсък край село Микре
По разпореждане на премиера на Бойко Борисов към мястото на тежката катастрофа край село Микре, Ловешка област, са изпратени четири реаномобилa от Военномедицинска академия (ВМА) и болница "Лозенец".

По разпореждане на началника на ВМА полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски първоначално към мястото на катастрофата е изпратен реанимобил, с подсилен екип и с възможност да превози до четирима от пострадалите. По-късно към местопроизшествието е насочен и втори екип.
 
Девет жертви след челен сблъсък край село Микре

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев също пристигна на мястото на инцидента. Осигурени са допълнителни консумативи за болницата в Ловеч, където са настанени пострадалите при инцидента. В момента се извършват прегледи на ранените и болниците от Плевен, София и Велико Търново имат готовност да ги приемат при необходимост.

"Аз вече съм на мястото. Всяка минута се променят нещата. Всичко, което е било необходимо, е осигурено за оказване на първа помощ", съобщи здравният министър, цитиран от "Фокус". "Подготвили сме всичко за последващо лечение, но въпросът е, че катастрофата е много тежка и са отнети много човешки животи", коментира Кирил Ананиев и уточни, че текат операции на пострадалите. 

Премиерът Бойко Борисов разпореди министерството на транспорта да извърши пълна проверка на микробуса, участник в катастрофата. Екип на ИА "Автомобилна администрация" вече е на мястото на инцидента.

По нареждане на транспортния министър Ивайло Московски инспекторите на областния отдел на агенцията в Перник започват спешна пълна проверка и на фирмата превозвач "ВИ-ЕМ" ЕООД.
 
Група незрящи от Перник пътували в катастрофиралия край Микре бус

На мястото на катастрофата са областният управител на Ловеч Георги Терзийски, представители на Пътна полиция, Пожарна безопасност и ДАИ. МВР, Министерство на здравеопазването и Министерството на транспорта са в непрекъсната координация и работят по случая.
 
До този момент данните са за 9 загинали и 19 ранени при сблъсък между пътнически микробус и товарен камион край с.Микре, Ловешка област.

В дежурната част на МВР-Ловеч е открита телефонна линия с информация за инцидента. На телефон 0887593168 близки и роднини могат да получат информация за загиналите и пострадалите в катастрофата, съобщават от МВР.