Девет жертви след челен сблъсък край село Микре
95261
Девет жертви след челен сблъсък край село Микре
Зам.-директорът на Ловешката многопрофилна болница д-р Снежинка Митова
  • Девет жертви след челен сблъсък край село Микре
  • Зам.-директорът на Ловешката многопрофилна болница д-р Снежинка Митова
Девет души загинаха, поне 20 са ранени при катастрофа между пътнически микробус и тежкотоварен автомобил в района на село Микре, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Ловеч.
 
Сигнал за тежката катастрофа на главния път София - Варна е подаден в 12.50 ч. От полицията уточняват, че катастрофата е станала при челен удар между пътнически микробус с пернишка регистрация и товарен автомобил от Шумен.

Група незрящи от Перник пътували в катастрофиралия край Микре бус

В микробуса са пътували общо 27 човека. Шестима са загинали на място. Още двама от пътуващите в катастрофиралия край с. Микре микробус са починали. Единият пострадал е починал на път за болницата в Ловеч, а другият - в лечебното заведение. Малко по-късно здравният министър Кирил Ананиев съобщи и за девета жертва. Сред загиналите е и шофьорът на микробуса, потвърдиха от Окръжната прокуратура в Ловеч. 

"Аз вече съм на мястото. Всяка минута се променят нещата. Всичко, което е било необходимо, е осигурено за оказване на първа помощ", съобщи здравният министър, цитиран от "Фокус". "Подготвили сме всичко за последващо лечение, но въпросът е, че катастрофата е много тежка и са отнети много човешки животи", коментира Кирил Ананиев и уточни, че текат операции на пострадалите. 

Пострадали са и шофьорът, и спътникът му, пътували в камиона. Все още се уточнява броят на ранените и тяхното състояние. 20 души са транспортирани до лечебни заведения в Ловеч. Все още обаче няма информация за състоянието им.

На място са пристигнали полицейски, пожарни и медицински екипи. Продължават огледите и спасителните действия при катастрофата. Тепърва ще се установяват и причините за възникналия тежък пътен инцидент, съобщават от пресцентъра на МВР.

Медицински екипи от София помагат при катастрофата в Ловешко

Микробусът е с пернишка регистрация, превозвал е хора със зрителни увреждания, които са били на обучение. Прибирали са се към Перник.

Движението в района временно е затворено, служители на Пътна полиция отклоняват водачите по обходен маршрут с.Микре - Ловеч - пътен възел Абланица.

В дежурната част на МВР-Ловеч е открита телефонна линия с информация за инцидента. На телефон 0887593168 близки и роднини могат да получат информация за загиналите и пострадалите в катастрофата, съобщават от МВР.