/ dariknews.bg
Отменя се протест на превозвачите, Общината отменя всички тържества и концерти
Кметът на Перник Вяра Церовска обяви 20 ноември за ден на траур на територията на Община Перник в памет на загиналите в тежката катастрофа край ловешкото село Микре. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.
 
Девет жертви след челен сблъсък край село Микре

В тази връзка е забранено провеждането на увеселителни мероприятия, тържества и весели ритуали за периода от 8 до 24 часа на този ден. На територията на общината националните и общинските знамена ще бъдат спуснати наполовина.
 
Кметът Вяра Церовска изразява своите дълбоки съболезнования към близките на загиналите. "Съпричастна съм с мъката и страданието на всички близки и роднини на починалите. Ще направя всичко възможно да окажа съдействие за транспортиране на пострадалите до специализирани болници в страната", е заявила Церовска.

Група незрящи от Перник пътували в катастрофиралия край Микре бус

Заради катастрофа, отнела живота на граждани на Перник, Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта отменя насрочения протест за 20 ноември, съобщиха от организацията. Превозвачите призовават перничани да се помолят за загиналите.

Днес при ловешкото село Микре стана тежка катастрофа с микробус на пернишка фирма, при която загинаха девет души. Всички те са незрящи и са били на екскурзия, уточни пред БТА Магдалена Милтенова - председател на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта. Милтенова е и собственикът на фирмата-превозвач "ВИ-ЕМ".