/ БГНЕС, архив
Ще подаде ли оставка Валери Симеонов?
99352
Ще подаде ли оставка Валери Симеонов?
  • Ще подаде ли оставка Валери Симеонов?
Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че ще подаде оставката си, само ако му бъде поискана едновременно от премиера Бойко Борисов и лидерите на ВМРО и Атака Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

Майки от „Системата ни убива“ излизат на протест, искат оставката на Валери Симеонов

Три дни след искането на протестиращите майки за незабавна оставка на Симеонов, заради изказването му през една от телевизиите, вицепремиерът заяви, че ще я подаде само по политически причини, защото не вижда лични.

Той заяви още, че ще продължи да казва истината, както е направил в изказването си за "кресливи жени" и "уж болните деца".

Бизнесът в лицето на четирите национално представителни организации застана против оставката на Валери Симеонов и заяви готовност за контрапротест срещу насрочения за днес протест на майките от Системата ни убива.

Валери Симеонов: Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира

Протестът беше насрочен в петък заради изказване на Симеонов пред собствената му телевизия, в което той нарича майките „кресливи жени, които спекулират с децата си, и манипулират обществото, като изкарват уж болните си деца в пек и в дъжд“.
 
След среща с бизнеса, поискана от работодателските организации във връзка с икономическата обстановка у нас, вицепремиерът Валери Симеонов получи неочаквана, според него, подкрепа от работодателите. Те не са съгласни с това улицата да диктува какво се случва във властта и дори са готови да организират свои работници в подкрепа на Симеонов.

От Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) припомниха, че са готови да изкарат на улицата хиляди работници. Няма да преглътнем тази оставка заяви Евгени Иванов от ръководството на КРИБ, а Кирил Домусчиев допълни, че работодателите искат стабилност и призовават за разум.

Бойко Борисов се извини на майките на деца с увреждания
 
От своя страна вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че оставката е въпрос на самостоятелно решение по лични или по политически причини.

Тъй като той не вижда лична причина и застава за думите си, с които е казал истината, то оставката му зависи от политическия съвет на управляващата коалиция и конкретно от трима души - премиера Бойко Борисов, вицепремиера Красимир Каракачанов и лидера на „Атака” Волен Сидеров. „Когато те я поискат, аз ще я подам”, заяви Симеонов.