/ БГНЕС
Без Цветанов определено в парламента ще се работи много по-трудно, ако въобще парламентът работи, коментира пред журналисти лидерът на НФСБ Валери Симеонов относно евентуално напускане на Народното събрание от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цветанов: Взел съм решение, предстои премиерът да го разбере

Според Симеонов, ролята на Цветанов е изключително важна, значима и незаменима, като един посредник между различните групи, крайни полюси в различни законопроекти или решения. Той е човек, който виждам, че с всяка година се усъвършенства в ролята си на политически посредник и обединител, коментира лидерът на НФСБ. По думите му Цветанов трудно ще бъде заменен.

На въпрос дали очаква още оставки заради имотния скандал, Валери Симеонов коментира, че оставката е личен морален акт. Става въпрос за утвърдена схема в България за източване на ДДС, за укриване на ДДС и на данъци, тази схема е масово използвана от строителните фирми и тя е известна на НАП, посочи той.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ решава съдбата на Цветанов

Попитан дали ще иска среща с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, за да не бъде изваден Цветанов от парламента, Симеонов каза, че всяка партия си решава кадровите въпроси сама и не е редно да се бъркат във вътрешните въпроси на ГЕРБ. В отговор на въпрос, Симеонов коментира, че оставка на Цветанов определено може да доведе до трус, за предсрочни избори обаче не му се иска да мисли, но не са невъзможни.
БТА