Цветан Цветанов
Цветан Цветанов / БГНЕС
Цветан Цветанов
101127
Цветан Цветанов
  • Цветан Цветанов
Цветан Цветанов вече има готово решение за това как да постъпи в разгара на скандала с имотите на властта. Това обяви самият той, след като кацна на Летище-София след работно посещение в САЩ.

Оставки след скандала с евтини апартаменти: Kакво следва?

„Имам конкретно решение, споделил съм го до момента само със съпругата ми и сега ще го споделя с премиера. Като в общи линии през последните няколко дни сме обсъждали какви са възможните варианти“, заяви още той.

В отговор на въпрос дали може да се говори за напрежение между него и лидера на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов Цветанов подчерта, че лоялността му към премиера и ГЕРБ ще продължи.

Цветан Цветанов
БГНЕС

Той определи случващото се като добре планирано мероприятие във връзка с предстоящите евроизбори и във връзка с много решения и коментари, които е правил през всичките тези години.

Поправките в Закона за устройство на територията нямат отношение към строителството на кооперацията „Златен век“, подчерта още Цветанов: „Мисля, че за всички специалисти по ЗУТ се видя, че тази поправка няма никакво отношение към кооперацията „Златен век“. Това беше казано от експерти“.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията се оказа в центъра на скандала с покупка на апартаменти в един от престижните квартали на столицата на цени под пазарните. До момента заради аферата с имотите има подадени и приети три оставки в кабинета "Борисов". С постовете си се разделиха министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на спорта Ваня Колева и заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов.