Валентин Радев
Валентин Радев / БГНЕС
Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че е разговарял с колегата си по регионалното развитие Николай Нанков по въпроса за дупките по пътищата.
 
Вчера Борисов постави конкретни задачи. Автомагистрали, скоростни и автомобилни пътища трябва да бъдат прегледани за дупки и до всяка дупка да бъдат сложени екипи от полицията и пътната агенция, които по график да дежурят и да предупреждават шофьорите за тази опасност. Така изглежда задачата, поставена от премиера на министрите Валентин Радев и Николай Нанков.

Борисов нареди: Полицай до всяка дупка
 
Няма как на всяка дупка да има полицай. Но навсякъде ще дадем предписания. Там, където полицията види, че има нарушена пътна обстановка и проблеми с настилката, ние ще сигнализираме“, каза Радев, цитиран от NOVA.
 
Радев се срещна с кметовете на населените места в Плевенска област, както и с ръководството на местната полиция. Една от темите е била искането на общините за дежурен полицай 24 часа в денонощието.
 
"Ние не можем да сложим дежурен навсякъде. Професионалното ръководство е направило карта. Ще има разположени мобилни екипи", уточни вътрешният министър. И увери, че районите, в които няма дежурен инспектор, ще имат достъп до полицейска услуга по всяко време.

До 15 юни ще приключат ремонтите на пътищата към морето
 
На срещата е била обсъдена и ситуацията с камерите по пътищата.
 

"Моят акцент беше събираемостта на глобите. Хората трябва да знаят, че рано или късно законът ще ги настигне. Ние и досега с наличните камери успявахме да установяваме нарушенията", поясни Радев.
 
Той коментира и казуса с частните охранителни фирми в малките населени места: "Всички критикуват МВР, но искат полиция. Това не е лоша практика. Нека е ясно едно - частните охранители само ще помагат, а полицията ще върши работата".
 
Предстои във вторник Радев да се срещне и с представители на ловешките власти.
nova.bg