/ БГНЕС
Европейският пакет „Мобилност“ пак скара депутатите
97705
Европейският пакет „Мобилност“ пак скара депутатите
  • Европейският пакет „Мобилност“ пак скара депутатите
БСП и ГЕРБ за пореден път се скараха заради решенията, взети от европейската транспорта комисия по пакета Макрон. Според опозицията няма място за ентусиазъм по темата, като не си спестиха и ирония към управляващите. 

По повод думите на евродепутата Андрей Новаков, който определи резултатите от гласуването на транспортната комисия като "капитулация" на френския президент Еманюел Макрон, колегата му в Европейския парламент Петър Курумбашев от БСП коментира, че:

Андрей Новаков: Капитулация на пакета „Макрон“ след гласуване в ЕП

"Франция има три националния катастрофи. Първата - когато Наполеон е загубил при Ватерло. Втората - голът на Емил Костадинов на "Парк де Пренс". Третата загуба Макрон получи от генерал Новаков, който нанесе съкрушителен удар върху френското национално достойнство".

"Това е негова лична заслуга. И както Криско казва: "Шапка ти свалям!", каза Курумбашев.

Превозвачи: Битката по пакет "Мобилност" е спечелена, но войната предстои

"Чух, че е използвал обидни думи по мой адрес, аз не мисля да падам на това ниво", бе отговорът на Андрей Новаков. "Вчера прочетох, че г-н Ангел Джамбазки е имал време да се запознае с текстовете и вече сме на едно мнение за това, че успехите са успехи. Има проблеми, които са поставени след гласуването, първоначално нямаше проблеми. Сега група превозвачи имат проблеми с текстовете за каботаж, ще ги решим, допълни още евродепутатът.

Защо наш евродепутат стана тираджия? (ВИДЕО)

Европейският пакет "Мобилност" предизвика недоволството на българските превозвачи и провокира серия от протести.