Пламен Станчев
Пламен Станчев / БГНЕС
Чистачките на Летище София трябва да бъдат стимулирани, за да си вършат по-добре работата, каза новият шеф на аеропорта Пламен Станчев. По думите му в момента почистващия персонал работи ден за ден, защото се притеснява за бъдещето си.

Чистачките на летище София отново протестират

Плановете на новото ръководство са да мотивира целия персонал на летището, като повиши възнагражденията. Към момента чистото възнаграждение на една чистачка е 1123 лева на месец. Станчев е на мнение, че лошата хигиена на двата терминала на летище София е резултат от липсата на мотивация у почистващия персонал. "Аз съм на мнение, че този състав не е стимулиран както трябва. Имам план как да бъдат елегантно накарани, а не принудени, да работят по-добре", посочи той.

Поредна рокада: Смениха директора на Летище-София
 
Един от методите за повишаване на мотивацията е и повишаване на възнагражденията, коментира още Станчев, като уточни, че в голяма част от персонала проблемът идва и от липсата на яснота за бъдещето на летището.

Новият шеф на аеропорта упрекна и досегашното ръководство на летището. По думите му, има много пропуски и грешки в управлението. Забелязва се умишлено забавяне на обществени поръчки, които са нагласени спрямо конкретни изпълнители.

Пламен Станчев
БГНЕС

"На поразия са сключени рамкови споразумения за строителство, за доставка на резервни части за автомобилите на летището, за гуми... Няма да казвам колко гуми са доставени за милиони, при положение, че на поразия са се купували нови коли, а се смята, че те идват с нови гуми", коментира Станчев.

Синдикатите на Летище София са против отдаването му на концесия

Други проблеми в досегашното управление на летището са кадровата политика и лошите финансови резултати, уточни той.