Мирослав Боршош
Мирослав Боршош / БГНЕС
Тръгна делото срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош. Той и председателят на Съвета на директорите в НДК Валентин Кръстев са обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери, безстопанственост и сключване на неизгодни сделки. Според прокуратурата двамата са изразходвали над 3,4 милиона от отпуснатите пари за ремонта на НДК не по предназначение.

Мирослав Боршош
БГНЕС

Бившият директор на НДК сключвал неизгодни договори

През юни делото срещу тях бе върнато на прокуратурата заради множество нарушения, неясноти и противоречия в обвинителния акт. Днес защитата им отново поиска връщане на делото, пак по същата причина. Според адвокат Даниела Доковска в обвинителния акт се твърди, че Боршош платил авансово пари на фирма, а неясно защо прокуратурата отчела това като присвояване на средства. По думите й подобно противоречие блокира правото на защита на Боршош.

Мирослав Боршош
БГНЕС

Прокуратурата даде на съд бившия директор на НДК Мирослав Боршош

Съдия Стефан Милев обаче заяви, че въпросът ще бъде изяснен по същество в хода на делото. Съдът конституира като частни ищци и финансовото министерство и НДК, като двата им иска са за близо 4 млн. лева. Делото трябва да продължи на 14 януари с разпит на свидетели.