/ ФБ/ИТН
След като вчера стана ясно, че заключението на Етичната комисия към Софийския университет "Св. Климент Охридски" показва наличие на данни за плагиатство в книгата на д-р Петър Илиев „Компетенцията на Народното събрание“, днес коментарът на лидера на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов по темата не закъсня.

Обичайно с пост на страницата си във фейсбук той заяви: „Петър Илиев беше едно от предложенията на „Има такъв народ“ за министри, ако въобще се беше стигнало до възможността „Има такъв народ“ да реализира правителство. Това беше отдавна. Оттогава се случиха много неща“.

Заключението на Етичната комисия: Петър Илиев е плагиатствал

„Правителство на „Има такъв народ“ не беше съставено, а сега идват нови избори. Дали Петър Илиев е плагиатствал, или не – ние не можем да знаем, защото нито сме специалисти, нито сме отговорни за нещо подобно, а и това е казус, който ако въобще се е случил, е бил много отдавна, много преди да съществува „Има такъв народ“, допълва Трифонов.

Петър Илиев: Етичната комисия се е водила от политически съображения

Петър Илиев не е бил във властта, не е отговарял за магистрали, за пари, и за каквото и да било, свързано с власт, посочва още лидерът на ИТН.

„Ние разбираме, че огромният интерес към него всъщност е интерес към нас, към нашите решения и нашите действия, но единственото, което можем да кажем по въпроса, е:
Ти, който симпатизираш, участваш или ще симпатизираш и ще участваш в "Има такъв народ", ти, приятелю, приятелко, с теб може да се случи това, което се случи с Петър Илиев. Затова се налага да бъдеш перфектен“, пише още Слави Трифонов.