Номинираният за министър на вътрешните работи Петър Илиев даде интервю за NOVA в студиото на „Здравей, България”.

"Цялата медийна атака ме прави още по-решителен и целенасочен в това, което трябва да се свърши за държавата. През последните седмици лайтмотива на всички жълто-кафяви медии е, че Петър Илиев трябва да бъде унищожен. Не, той няма да бъде унищожен. Той произлиза от героичен род. Знам си пътя и го продължавам напред”, заяви той.  

Той посочи, че не е член на "Има такъв народ". "Аз съм със Слави Трифонов и екипа от времето, в което организирахме референдума. Тогава аз организирах юридическата му страна", каза Илиев.

Петър Илиев е сред имената на министрите и в кабинета на Пламен Николов

"Моят ангажимент към Слави Трифонов и ИТН е ангажимент на мъжката дума. Ще го изпълнявам до момента, в който мога да бъда полезен. ", подчерта той.

На въпрос дали е имало разколебаване от негова страна за поста, той отговори: "Разколебаване е дума, която не познавам. Когато направихме референдума, тогавашният режим прати ДАНС, НАП и ме спукаха от проверки. Нищо не намериха, но това беше тормоз на една полицейска държава спрямо един свободен човек. Кален съм в битки, имам много рани и белези. Това, в комбинация с характера ми очевидно създава голям проблем".

Три сигнала срещу Петър Илиев за плагиатство, Софийският университет започва проверка

Той заяви, че се самооценява с всичките си постижения и резултати, които е постигнал. "Не съм политик и не съм се венчал за властта. Прави се опит за медийното ми тричане преди да се кача на ринга. Голям страх тресе кочината на задкулисието", добави Илиев.

Относно "барбадоската връзка" той заяви: "Аз съм почетен консул на Барбадос от много години и не е офшорна зона. Понастоящем тя не е в никакъв списък на държави, които са данъчен рай. В моята практика, която е доста солидна, не съм видял в българския Търговки регистър фирма, която да има акционер или собственик фирма, регистрирана в Барбадос", обясни номинираният за министър на вътрешните работи.

Вижте целия разговор във видеото.




 
NOVA