Тошко Йорданов
Тошко Йорданов / БГНЕС
Това е един лицемерен парламент, който стана ясен пред всички. Едно се говори в кулоарите, друго се говори на консултациите и съвсем различно се приказва пред медиите.

Това каза Тошко Йорданов в декларация от името на ПГ "Има такъв народ". Той посочи, че такова тотално лицемерие не е имало. "Може би е имало, но ние за пръв път го виждаме като външни хора. Искрено се надявам следващият парламент да бъде по-малко лицемерен и тъй наречените партии на промяната, ако ни дойде акъла в следващия парламент, да изпълним това, което казваме пред хората", добави той.

Христо Иванов и Мая Манолова в остър спор с председателя на НС Ива Митева

"Този парламент изказа наяве така наречения процес "Татянадончевщина" с ходене по парламентарни групи, опити за отцепване на хора, размахване на листчета, на които не си спомняме какво сме писали на тях. Това е форматът, в който се е работело в тези парламенти", добави Йорданов.

В декларацията си той припомни, че този парламент не е излъчил правителство, защото всички политически партии "Изправи се БГ! Ние идваме!", "Демократична България" /ДБ/, ГЕРБ-СДС, "БСП за България", без ДПС, са заявили ясно, че няма да го подкрепят.

По думите на Йорданов единствено от ДПС са мълчали.

"Заради това няма правителство", допълни Йорданов. Той добави, че що се отнася до заявените общи цели и посоки с дясната страна на залата, включително и с "БСП за България", всъщност са се оказали без никакво значение, след като са поискали "персонален контрол върху бъдещото правителство".

В последните си часове: Парламентът „закри" символично спецправосъдието

"Този персонален контрол бе поискан от Христо Иванов в присъствието на още четири човека в нашата стая. Това са факти. Така че, ако някой носи персонална отговорност защо не се случи - това е г-н Христо Иванов, който там счупи процеса по правенето на правителство", коментира Йорданов.
 
БТА