Софийска градска прокуратура се самозезира по реда на надзора за законност във връзка с установените данни за незаконни погребения в района на с. Клисура. 

Данните са разкрити по наказателно производство, наблюдавано от Софийска районна прокуратура и добило широк обществен отзвук. В хода на разследването по досъдебното производство са разкрити общо 13 тела. Софийската градска прокуратурата обяви, че се е намесила поради наличието на данни за нарушени граждански права

Първоначално Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 50-годишен мъж за измама, свързана с кремация на починали хора.Тогава бяха открити 7 тела. По данни на разследването Георги Енев е взел 1000 лв. за креманиця от близки на починалите, но е заравял труповете им в землището на село Клисура, съобщиха от прокуратурата.

По случая са изискани материалите от наказателното дело, наблюдавано от СРП, и ще се възложи проверка на Столичния инспекторат. Резултатите ще бъдат докладвани на СГП и събраните материали да бъдат анализирани от прокурора. той ще прецени необходимостта от предприемане и на други мерки по реда на надзора за законност. 



 
Прокуратура на Република България