Георги Тодоров, който е съсед на родителите на Ани сподели, че шумът от катастрофи е ежедневие
Протестиращи след трагедията на бул. „Сливница” настояха властта да вземе мерки. По думите им те са очаквали районният и столичният кмет да присъстват на протестите от последните дни, предава NOVA.

„Правната рамка не е актуална. Редовно сме свидетели на арогантно поведение на пътя. То не бива санкционирано. На второ място говорим за нещата постфактум. Превърнахме се държава на постфактума. Необходима е превенция”, заяви Пламен Манчоров, домоуправител на входове до бул. „Сливница”.

В памет на Явор и Ани: Трети ден граждани блокираха движението по бул. „Сливница“

„През 2015 г. подадох жалба до Столичната община заради ремонта на бул. „Сливница”. Той е крайно некачествен и несъответстващ на нормалните европейски практики за обезопасяване на всички участници в движението. Не получих отговор на запитването си от общината, а получих отговор от фирмата изпълнител на ремонта, че всички стандарти са спазени, но не е така. Има неравности, дупки. Отстрани на булевард има две локални платна, където се лети с бясна скорост, защото някои шофьори  не обичат да чакат. В района има и спирка на градския транспорт. Булевардът е широк и тъй като няма мантинела по средата между двете посоки много често преминават пешеходци.  Някои шофьори пък карат в насрещното, за да избегнат трафика”, коментира Снежинка Попова, живуща на бул. „Сливница”.

Двама младежи загинаха в София, пометени от автомобил 

Георги Тодоров, който е съсед на родителите на Ани сподели, че шумът от катастрофи е ежедневие. „Тази нощ се събудих в 04.00 ч. от това. В онази злополучна нощ също го чух”, каза той.

Протестиращите настояват на младите шофьори да им бъде забранено да карат нощем. Искат и контролен изпит една година след вземане на книжката.
NOVA