Съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов
Съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов / netinfo
Един от лидерите на „Обединените патриоти“ Валери Симеонов заяви, че преговорите с ГЕРБ за съставяне на коалиционно правителство не са в застой, предаде ГНЕС.
Симеонов пристигна в Съдебната палата, където е свидетел по дело. Там той коментира, че в първия работен ден на април няма да има разговори с партията на Бойко Борисов и не знае дали на 4 април ще има преговори.

„Не мога да ви кажа кога ще са следващите преговори. Системата е оповестяване чрез есемес. Ние сме винаги готови, чакаме и в момента, когато получим есемес, се качваме на колите и тръгваме“, добави Симеонов.

Борисов лично ще води преговорния екип на ГЕРБ за коалиционно управление

На въпрос дали е вярно, че патриотите са поискали 7 министерства той отговори: „Какви министерства, какви 5 лева? Нищо такова не е коментирано“. Симеонов заяви, че не е задължително да искат министерства, защото по думите му са доказали две години, че могат да подкрепят "заради идеята и добрите законопроекти". "Не лягаме и не ставаме с мисълта за министерства“, отсече Симеонов.
Той няма яснота кога и как ще приключат преговорите с ГЕРБ.
 

Съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов
БГНЕС


Горанов: Коментарите, че друг освен Борисов може да е премиер, са наивни

Симеонов потвърди, че е казал, че Борисов не трябва да е премиер
на това правителство. „Не е толкова важно това мое схващане, важно е дали може да се формира правителство и да се изкара държавата от тази криза. И в едни преговори всеки е склонен на някакви отстъпки”, заяви Симеонов и отказа да отговори на медиите.

„Този въпрос ще го коментирам с ГЕРБ и с тях ще се разберем дали съм склонен, дали не съм склонен. През медиите като Горанов нямам намерение да преговарям с тях”, посочи той.

Преговори за властта - какво се договориха политическите сили?

Валери Симеонов подчерта, че до момента не е имало преговори по същество. „Нямаме разговори по същество. Видяхте, че по време на предизборната кампания някои от позициите на ГЕРБ се промениха, което означава, че можем да намерим и общ език”, каза той.
БГНЕС