/ БГНЕС
Близки на Виктория Маринова подготвят среща с депутати
Северин Красимиров, който бе осъден на 30 години затвор от Окръжния съд в Русе за изнасилване, блудство и за убийството по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 30-годишната Виктория Маринова - административен директор на ТВН и водеща на предаване, не е обжалвал присъдата си. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в крайдунавския град.
 
От там обясниха, че вече е изтекъл 15-дневният срок, в който Красимиров е можел да обжалва.

30 г. затвор получи Северин Красимиров за убийството на телевизионната водеща от Русе

Адвокатът му Иван Дойнов коментира, че според Северин Красимиров присъдата е справедлива и затова не е обжалвана.

Жестокото престъпление бе извършено на 6 октомври м.г. Тялото на младата жена бе открито до крайбрежната алея в Русе. Четири дни по-късно в Германия бе арестуван укрилият се там Северин Красимиров.

Картината около жестокото убийство на Виктория Маринова се избистря все повече

Делото в Окръжния съд в Русе се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, след като 21-годишният Красимиров призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. По този повод с една трета бе намалена наложената присъда, която според закона е 30 години.

БГНЕС

Румен Максимов - свекър на Виктория Маринова и дядо на детето й, съобщи, че по инициатива на семейството на Виктория и на нейните колеги от телевизията се подготвя среща с русенските депутати и юристи, на която да се обсъдят конкретни предложения за промяна в закона, за да не могат подведените под отговорност за престъпления, предвиждащи най-тежкото наказание, да се възползват от намаляване на присъдата с една трета.